Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei

Printeaza

Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g carne tocată de vită sau în amestec cu porc
  • 4 căţei de usturoi, tocat
  • 4 roşii, tocate cubuleţe
  • 2 dovlecei mici, tăiaţi felii
  • 2 linguri pastă de roşii
  • Un vârf de cuţit chimen şi nucşoară
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • Ulei vegetal pentru uns foile

 

 

Mod de preparare:

Plăcintă cu carne tocată şi dovlecei: Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 200 C. Unge şi tapeteazâ cu făină o formă rotundă şi apoi aşază o foaie de plăcintă în ea.

Unge-o cu ulei şi pune deasupra o altă foaie de plăcintă. Procedează la fel cu toate cele trei-patru foi de plăcintă.

Intr-un vas neaderent, încinge patru linguri ulei şi rumeneşte carnea tocată împreună cu usturoiul.

Adaugă dovleceii, pasta de roşii, chimenul, nucşoara şi roşiile tocate.

Adaugă sare şi piper negru, proaspăt măcinat, şi umple plăcinta cu acest amestec.

Dă plăcinta la cuptor timp de 20 de minute, până când se rumenesc foile. Serveşte plăcinta caldă.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu carne si dovlecei. Imi plac dovleceii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.