Plăcintă cu carne tocata de miel
PrinteazaO reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel, ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de miel si smantana.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de miel
- 750 g ceapa
- 7 oua
- 100 g unt
- 1 cescuta de lapte
- 2 linguri faina alba
- sare
- piper
- scortisoara
- oase, alte bucati de miel
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat, apoi lăsaţi-l acoperit, în repaus. Căliţi 1 ceapă în 2 linguri de unt, adăugaţi carnea şi lăsaţi-o la foc potrivit până când începe să-şi schimbe culoarea. Puneţi sare, scorţişoară, piper şi stingeţi cu 1 cană mare de apă şi lăsaţi să fiarbă până scade sosul de tot.
Tăiaţi restul de ceapă în sferturi şi fierbeţi-le, cu oase şi alte bucăţi de carne de miel. Când s-au înmuiat cepele, faceţi din ele un piure.
Amestecaţi zeama în care au fiert cu lapte şi făină, apoi cu piureul de ceapă, ouăle bine bătute, restul de unt, sare, piper, scorţişoară. împărţiţi aluatul în două bucăţi egale, întindeţi din el 2 foi.
Ungeţi o tavă cu unt, puneţi în tavă o foaie, cu marginile răsfrânte. întindeţi umplutura, deasupra puneţi smântână, apoi cealaltă foaie de aluat.
Presaţi marginile foii şi coaceţi plăcinta la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumeneşte bine.
Plăcintă cu carne tocata de miel
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta de berbecut
aceasta reteta este delicioasa dar eu as renunta la scortisoara