Placinta cu carne tocata, rosii si ciuperci
PrinteazaPlacinta cu carne tocata, rosii si ciuperci din: făină, boia dulce, praf de copt, apă călduţă, ulei, sare, ou, ceapa, usturoi, roşii curăţate, ciuperci, carne tocată de porc, ulei, sare, piper, boabe porumb, busuioc.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 praf de copt
- 250 ml apă călduţă
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă sare
- 1 ou, pentru uns
Pentru umplutură:
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 200 g roşii curăţate
- 100 g ciuperci
- 300 g carne tocată de porc
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 150 g boabe porumb
- busuioc (pentru ornat)
Mod de preparare:
Cerni făina, adaugi praful de copt, sarea, boiaua, faci o gropiţă, torni uleiul şi apa călduţă.
Frămânţi bine şi dai deoparte. Pui ceapa tocată la călit în puţin ulei.
Când devine sticloasă, adaugi usturoiul tocat, apoi pui carnea tocată şi cubuleţele de roşii, ciupercile tăiate, boabele de porumb şi ţii până scade zeama.
Potriveşti de sare şi piper. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.
Din aluatul de plăcintă frământat întinzi 2 foi pentru o tavă rotundă.
Aşezi în tavă hârtie de copt, pui prima foaie de plăcintă, apoi aşezi umplutura cu came.
Acoperi cu a doua foaie. Pliezi marginile astfel încât să nu curgă umplutura.
Inţepi cu furculiţa, ungi cu oul bătut şi dai tava în cuptorul încins 30 de minute.
Serveşti, după preferinţă, cu frunte de busuioc.
Placinta cu carne tocata, rosii si ciuperci
Pofta buna!