Placinta cu carne tocata, rosii si ciuperci

Printeaza

Placinta cu carne tocata, rosii si ciuperci din: făină, boia dulce, praf de copt, apă călduţă, ulei, sare, ou, ceapa, usturoi, roşii cură­ţate, ciuperci, carne tocată de porc, ulei, sare, piper,  boabe porumb, busuioc.

Placinta_cu_carne_tocata_rosii_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 praf de copt
  • 250 ml apă călduţă
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ou, pentru uns

Pentru umplutură: 

  • 2 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • 200 g roşii cură­ţate
  • 100 g ciuperci
  • 300 g carne tocată de porc
  • 50 ml ulei
  •  sare
  • piper
  • 150 g boabe porumb
  • busuioc (pentru ornat)

Mod de preparare:

Cerni făina, adaugi praful de copt, sarea, boiaua, faci o gro­piţă, torni uleiul şi apa călduţă.

Frămânţi bine şi dai deoparte. Pui ceapa tocată la călit în puţin ulei.

Când devine sticloasă, adaugi usturoiul tocat, apoi pui carnea tocată şi cubuleţele de roşii, ciuperci­le tăiate, boabele de porumb şi ţii până scade zeama.

Potriveşti de sare şi piper. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

Din aluatul de plăcintă frământat întinzi 2 foi pentru o tavă rotundă.

Aşezi în tavă hârtie de copt, pui prima foaie de plăcin­tă, apoi aşezi umplutura cu came.

Acoperi cu a doua foaie. Pliezi marginile astfel încât să nu curgă umplutura.

Inţepi cu furculiţa, ungi cu oul bătut şi dai tava în cuptorul încins 30 de minute.

Ser­veşti, după preferinţă, cu frunte de busuioc.

Placinta cu carne tocata, rosii si ciuperci

Placinta_cu_carne_tocata_rosii_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.