Placinta cu carne tocata de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de vita, ceapa verde, nucsoara, sos de rosii, concentrat de vita, piure de cartofi si lapte.
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g carne tocata de vita
- 3 legaturi cu ceapa verde, tocata
- un praf de nucsoara
- 300 g sos de rosii (gata preparat)
- 200 ml concentrat de vita
- 500 g piure de cartofi
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la seminul 6/200C. Incingeti uleiul la temperatura maxima si prajiti carnea uniform. Adaugati un sfert din ceapa verde, presarati nucsoara, piper negru proaspat macinat si sare. Acoperiti vasul cu un capac si micsorati flacara; tineti pe foc timp de 5 minute.
Adaugati sosul si concentratul si lasati sa fiarba la foc mic, cu vasul neacoperit, timp de 5 minute.
Intre timp, incalziti piureul, potriviti de sare si adaugati ceapa ramasa si laptele. Asezati carnea intr-un vas rezistent, intr-un strat si acoperiti cu un strat de piure.
Dati la cuptor timp de 10 minute.
Placinta cu carne tocata de vita
Pofta buna!