Plăcintă cu carne tocată
PrinteazaPlăcintă cu carne tocată din: carne de vita, carne de porc, aluat de foitaj, parmezan, oua, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, rozmarin, ulei, sare, piper, muraturi, morcovi.
- 500 g carne de vita
- 400 g carne de porc
- doua foi de aluat de foitaj
- 100 g parmezan
- 4 oua
- doua rosii
- doua cepe
- 5 catei de usturoi
- 100 g masline verzi
- o lingura cu mustar
- o lingura cu rozmarin
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- muraturi
- morcovi
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Măslinele se toacă şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci minute, apoi se adaugă cele două tipuri de came. Se presară piper după gust, se prăjesc zece minute, apoi se adaugă usturoiul feliat şi măslinele tocate.
Se adaugă roşiile tocate mărunt, se toarnă puţină apă şi se adaugă rozmarinul. Se amestecă, se ţin pe foc până scade sosul format, apoi se pun într-o strecurătoare.
Se amestecă într-un bol cu parmezanul ras, trei ouă şi muştarul. Se verifică de gust, se întinde compoziţia pe o foaie de aluat într-o tavă şi se ung marginile cu ou bătut.
Se aşază deasupra a doua foaie de aluat, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, apoi se unge cu ou. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie.
Plăcintă cu carne tocată
Pofta buna!