Placinta cu carne de vanat
PrinteazaPlacinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze.
- 400 g aluat de foitaj
pentru umplutura:
- 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi
- 3 linguri faina
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 300 g ciuperci proaspete, taiate in doua
- 300 ml bere
- 2 foi de dafin
- 3 linguri sos de soia
- 250 ml concentrat de vita
- 2 linguri jeleu de coacaze – optional
Mod de preparare:
Tavaleste carnea prin faina si scutura excesul. Intr-un vas larg incinge 1 lingura ulei si prajeste jumatate din cantitatea de carne 5-6 minute, intorcand o data, pana cand se rumeneste.
Transfera intr-o caserola mare si repeta procedeul cu restul de carne si ulei.
In acelasi vas, adauga uleiul ramas si prajeste ceapa si ciupercile 10 minute, pana cand se rumenesc.
Adauga berea si lasa sa clocoteasca 3 minute. Toarna totul in caserola, adauga foile de dafin, sosul de soia, concentratul si jeleul si lasa sa fiarba inabusit, acoperit partial cu capac 2 ore, pana cand carnea se patrunde.
Intre timp, pe suprafata presarata cu faina intinde aluatul intr-o foaie subtire.
Taie o fasie de 3 cm suficient de lunga pentru a tapeta marginile vasului de caopt.
Pastreaza aluatul la rece pana cand umplutura de carne este rece.
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. TOarna umplutura intr-un vas de 1,3 litri rezistent la cuptor si unge marginea cu lapte sau apa.
Lipeste fasia de aluat de-a lungul marginii si se unge cu lapte. Acopera umplutura cu foaia de aluat si lipeste foile una de alta, decupand excesul de aluat.
Foloseste-l ca sa faci ornament pe care il lipesti deasupra.
Unge aluatul cu lapte, taie o gaura in mijloc si da la cuptor 40-45 de minute, pana cand creste si se rumeneste.
Placinta cu carne de vanat
Pofta buna!