Placinta cu carne de vita si legume
PrinteazaPlacinta cu carne de vita si legume din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, frunze de cimbru, carne tocata de vita, linte, apstarnac, faina, supa de vita, vin rosu, cartofi, iaurt, nucsoara.
- 1 lingura ulei
- 2 cepe, tocate fin
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 morcovi, dati pe razatoare sau taiati cubulete
- 2 linguri frunze de cimbru proaspat
- 400 g carne tocata de vita
- 85 g linte
- 350 g pastarnac, taiat in cuburi
- 2 linguri de faina
- 700 ml supa de vita
- 200 ml de vin rosu
- 350 g de cartofi, taiati in cuburi
- 650 g cartofi dulci, taiati in cuburi
- 150 g de iaurt
- 1 praf de nucsoara
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare, apoi căleşte ceapa timp de 6 minute, până când devine aurie.
Adaugă usturoiul, morcovii şi cimbrul şi găteşte-le alte 4 minute. Adaugă carnea tocată, fărâmiţând-o cu ajutorul unei linguri.
Când şi-a schimbat culoarea, încorporează lintea şi păstârnacul, împreună cu făina.
Găteşte totul 1-2 minute, apoi toarnă treptat supa şi vinul roşu. Acoperă mâncarea şi fierbe-o 35-40 de minute.
Intre timp, fierbe cartofii timp de 15-20 de minute, apoi scurge-i şi zdrobeşte-i împreună cu iaurtul, nucşoara şi piperul negru. Incinge cuptorul la 180°C.
Transferă amestecul de carne într-un vas ceramic termorezistent, de 2 litri, şi întinde sau şpriţează piureul de cartofi deasupra.
Dă vasul la cuptor până când toppingul începe să se rumenească.
Serveşte plăcinta.
Placinta cu carne de vita si legume
Pofta buna!