Placinta cu carne de vita si legume

Printeaza

Placinta cu carne de vita si legume din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, frunze de cimbru, carne tocata de vita, linte, apstarnac, faina, supa de vita, vin rosu, cartofi, iaurt, nucsoara.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_si_legume

  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 morcovi, dati pe razatoare sau taiati cubulete
  • 2 linguri frunze de cimbru proaspat
  • 400 g carne tocata de vita
  • 85 g linte
  • 350 g pastarnac, taiat in cuburi
  • 2 linguri de faina
  • 700 ml supa de vita
  • 200 ml de vin rosu
  • 350 g de cartofi, taiati in cuburi
  • 650 g cartofi dulci, taiati in cuburi
  • 150 g de iaurt
  • 1 praf de nucsoara

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare, apoi căleşte ceapa timp de 6 minute, până când devine aurie.

Adaugă usturoiul, morcovii şi cimbrul şi găteşte-le alte 4 minute. Adaugă carnea tocată, fărâmi­ţând-o cu ajutorul unei linguri.

Când şi-a schimbat culoarea, încorporează lintea şi păstârnacul, împreună cu făina.

Găteşte totul 1-2 minute, apoi toarnă treptat supa şi vinul roşu. Acoperă mâncarea şi fierbe-o 35-40 de minute.

Intre timp, fierbe cartofii timp de 15-20 de minute, apoi scurge-i şi zdrobeşte-i împreună cu iaurtul, nucşoara şi piperul negru. Incinge cuptorul la 180°C.

Transferă amestecul de carne într-un vas ceramic termorezistent, de 2 litri, şi întinde sau şpriţează piureul de cartofi deasupra.

Dă vasul la cuptor până când toppingul începe să se rumenească.

Serveşte plăcinta.

Placinta cu carne de vita si legume

Placinta_cu_carne_de_vita_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.