Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir

Printeaza

Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, boabe de piper, faina, piure de rosii, morcovi, anason, baton de scortisoara, sos de soia, ardei iute, aluat, ou.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_vita_usturoi_si_ghimbir

  • 2 linguri de ulei
  • 1 kg carne de vita, taiata cubulete
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 bucata mica de ghimbir, tocata fin
  • 2 linguri boabe de piper
  • 25 g de faina, plus pentru suprafata de lucru
  • 1 lingura piure de rosii
  • 3 morcovi taiati in bucati mari
  • anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 ml sos de soia
  • 3 ardei iuti
  • 375 g de aluat
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-un vas ceramic termorezistent, cu fundul gros. Prăjeşte carnea în tranşe, până când îşi schimbă culoarea, apoi scoate-o din vas şi pune-o deoparte.

Micşorează focul, adaugă restul de ulei şi căleşte ceapa, usturoiul şi ghimbirul timp de câteva minute, până când încep să se înmoaie.

Zdrobeşte boabele de piper într-un mojar cu pistil, apoi adaugă făina şi amestecă.

Pune făina piperată în vasul cu ceapă, amestecă bine până când ceapa este acoperită cu un strat de făină, apoi transferă carnea la loc în vas şi adaugă piureul de roşii, morcovii, anasonul şi scorţişoara.

Amestecă totul bine, culegând bucăţelele rămase pe pereţii vasului. Găteşte mâncarea 1 minut. Adaugă sosul de soia, ardeii iuţi şi 400ml de apă.

Fierbe mâncarea la foc mic – sosul ar trebui să bolborosească uşor, dar nu să clocotească – timp de 1 1/2 ore, pentru ca bucăţile de vită să devină fragede.

Incinge cuptorul la 190°C. Odată răcită, transferă umplutura într-o formă de plăcintă cu capacitatea de 2 litri şi îndepărtează batonul de scorţişoară, anasonul şi ardeii iuţi. întinde foitajul până devine cu circa 2cm mai lung şi mai lat decât forma de plăcintă.

Aşază un ventilator pentru plăcintă în mijlocul ei (va împiedica foitajul să se prăbuşească şi să se înmoaie).

Unge marginile formei de plăcintă cu puţin ou, pentru ca aluatul să se sigileze mai uşor. Aşază foaia de aluat deasupra, apăsând-o bine.

Inţeapă centrul cu o furculiţă şi taie aluatul care atârnă pe margini. Unge plăcinta cu ou şi dă-o la cuptor 30-35 de minute.

Placinta cu carne de vita, usturoi si ghimbir

Placinta_cu_carne_de_vita_usturoi_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.