Placinta cu carne de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: ulei de masline, costita afumata, carne de vita, ceapa, morcovi, vin rosu, concentrat de vita, cimbru, aluat de foitaj si ou.
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g costita afumata, taiata bucati
- 600 g carne de vita fara os (de la ceafa), taiata cuburi (aprox 3 cm)
- 200 g ceapa de apa, taiata sferturi
- 2 morcovi, taiati felii groase
- 200 ml vin rosu
- 500 ml concentrat de vita
- 2 linguri de cimbru, tocat
- 250 g aluat de foitaj
- 1 ou, batut, pentru uns
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie din teflon si prajiti costita, timp de 3-4 minute, pana se rumeneste. Scoateti costita si puneti-o deoparte. In aceeasi tigaie, la foc potrivit prajiti carnea de vita pana se rumeneste. Prajiti bucatile spatiate intre ele; astfel, carnea isi lasa sucul si nu se mai rumeneste.
Scoateti carnea si puneti-o alaturi de costita. In aceeasi tigaie, prajiti ceapa si morcovii, timp de 5 minute (pana incep sa prinda culoare).
Adaugati faina si continuati prajirea circa 2 minute, amestecand continuu. Adaugati vinul, iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugati concentratul de vita, cimbrul si restul ingredientelor puse deoparte.
Cand amestecul incepe sa fiarba, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de 30 de minute. Preincalziti cuptorul la semnul 6/200C. Potriviti de sare si piper si turnati compozitia intr-un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri.
Intindeti aluatul intr-o foaie ceva mai mare decat suprafata vasului si acoperiti bine. Taiati marginea care iese in afara si folositi fasia recuperata pentru a face o margine rotunda deasupra.
Ungeti cu oul batut si taiati marinea aluatului cu ajutorul unui cutt neascutit; astfel, cele doua straturi se vor lipii si vor creste. ungeti cu oul ramas si dati la cuptor 20 minute, pana cand aluatul se rumeneste.
Placinta cu carne de vita
Pofta buna!