Plăcintă cu carne
PrinteazaO reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.
- 500 g faina
- 250 g unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- un praf sare
- 2 linguri otet
- 125 ml iaurt
pentru umplutura:
- 500 g carne de vita
- 2 legaturi ceapa verde
- o cana vin rosu
- sare
- piper
- 2 linguri pasta de masline
- ulei de masline
- o lingura pesmet
- cimbru
- 4 oua
- galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă ouăle, oţetul, sarea, untul moale şi iaurtul. Se încorporează şi se frământă câteva minute. Se obţine un aluat foarte bine legat. Secretul este ca acesta să fie frământat de câteva ori şi băgat la rece.
Separat, se toacă ceapa, se căleşte, se adaugă pasta de măsline şi carnea. Se pune vinul şi se fierb la foc potrivit. La sfârşit, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc.Se întinde aluatul, se împarte pe jumătate.
Prima foaie se aşază în tavă, se pune compoziţia de carne, se presară pesmet şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se unge cu ou şi se crestează. Se coace până se rumeneşte frumos.
Plăcintă cu carne
Pofta buna!