Placinta cu cartofi, branza si carne tocata
PrinteazaPlacinta cu cartofi, branza si carne tocata din:carne tocată amestec vită cu porc, pulpă de roşii din conservă, morcov, ceapă albă, cartofi, unt, ulei, brânză de burduf, boia de ardei dulce, sare, piper, rozmarin, cimbru.
Ingrediente:
- 700 g carne tocată amestec vită cu porc
- 300 ml pulpă de roşii din conservă
- 1 morcov mare
- 1 ceapă albă
- 10 cartofi mari
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 100 g brânză de burduf
- cimbru uscat
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată mărunt cu morcovul ras în uleiul bine încins până se înmoaie bine.
Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama şi carnea îşi schimbă culoarea.
Adaugi pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, circa 40 de minute.
Intre timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.
Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau furculiţa, amesteci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert şi prepari un piure potrivit de tare.
Aşezi într-un vas termorezistent un strat de piure, apoi umplutura de carne, alt strat de cartofi, presari brânză de burduf sfărâmată şi boia de ardei.
Introduci vasul în cuptorul bine înciris pentru circa 20 de minute, până se topeşte brânza şi se rumeneşte uşor.
O serveşti caldă, ornată cu frunze de rozmarin.
Placinta cu cartofi, branza si carne tocata
Pofta buna!