Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta de cartofi, fenicul si ciuperci din: unt aromat cu usturoi, ciuperci, cartofi, verdeata, fenicul, nuci, alune, seminte, branza de capra si gogosari murati.
- 75 g unt aromat cu usturoi, topit
- 300 g amestec de ciuperci
- 750 g cartofi
- circa 100 g verdeata asortata
- 1 bulb fenicul de circa 300 g, taiat felii
- circa 150 g amestec de nuci, alune, seminte
- 300 g telemea sau branza de capra
- 25 g gogosari murati, taiati cuburi mici
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge o forma rotunda (de 23 cm), cu baza detasabila, cu unt aromatizat si da la rece pana cand untul se intareste. Repeta procedeul de inca 2 ori.
Intr-un vas, pe foc potrivit, incinge 1 lingura de unt aromatizat si caleste ciupercile. Acopera vasul vu capac si lasa pe foc timp de 3 minute. Apoi mareste flacare, ia capacul si tine pe foc pana cand sucul se absoarbe complet.
Taie cartofii felii groase, de 4 mm. Tapeteaza marginile formei cu feliile cele mari, suprapunand una peste jumatatea alteia-pe masura ce inaintezi.
Aseaza pe baza jumatate din feliile de cartofi ramas si apoi presara o treime din cantitatea de verdeata si un praf de sare si piper negru, proaspat macinat.
Aseaza apoi deasupra jumatate din feliile de fenicul, ciupercile si presara inca o treime din verdeata, presara 200 g telemea sfaramata si gogosarii.
Apoi aseaza restul feliilor de cartofi, fenicul, ciupercile, verdeata si amestecul de seminte.
Toarna deasupra untul ramas si acopera placinta cu o foaie de hartie de copt si una de aluminiu, taiate rotund, cat marimea formei. Da la cuptor timp de 1 ora.
Opreste flacara cuptorului si presara restul de telemea sfaramata si da din nou la cuptor timp de 10 minute. Desprinde cu atentie si taie placinta felii. Serveste fierbinte.
Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci
Pofta buna!