Wasabi – Despre sosul Wasabi este un condiment japonez unic și intens picant, cunoscut pentru aroma sa puternică și gustul său iute. Aici sunt câteva informații despre sosul wasabi: Originea: Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce […]
Placinta cu cartofi si marar
PrinteazaPlacinta cu cartofi si marar din: faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar, ou, cartofi, ulei, marar, ceapa.
Ingrediente:
aluat:
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 1 praf sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
umplutura:
- 1 kg cartofi
- 6 linguri ulei
- piper
- sare
- 2 legaturi marar
- 2 cepe
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Faci maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Lasi sa creasca si framanti aluatul din toate ingredientele pana cand devine elastic. Lasi la crescut o ora. Pentru umplutura, cureti cartofii, ii tai cubulete si-i pui la fiert.
Dupa ce s-au fiert, ii zdrobesti, pana obtii un piure. Adaugi ulei si potrivesti de sare si piper. Speli mararul si il tai. Cureti si tai cepele.
Adaugi mararul si cepele taiate in piure.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il imparti in doua si intinzi foi subtiri. Ungi o tava cu ulei si presari faina. Asezi o foaie si o intepi cu o furculita.
Torni umplutura si nivelezi. Deasupra intinzi cea de-a doua foaie, o intepi cu furculita si o ungi cu ou.
Lasi la copt 20- 25 de minute.
Placinta cu cartofi si marar
Pofta buna!
Pui cu orez si legume din: pui, telina, ceapa, maioneza, orez, supa de pui, fulgi de porumb, migdale, unt. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune […]