Placinta de casa cu somon din: aluat, galbenus, unt, somon, ceapa, supa de legume. sare, piper.
Ingrediente:
250 g aluat foitaj
gălbenuş pentru copt
100 g unt
500 g somon proaspăt
3 cepe
1 litru supă de legume
sare si piper
Mod de preparare:
Peştele se fierbe 10 minute în supa de legume. In unt topit se pune ceapa mărunt tocată la călit si se potriveşte de sare şi piper.
După ce s-a înmuiat, se toarnă un polonic de supă şi se lasă pe foc până ce se evaporă.
Peştele fiert se curăţă de oase, se desface fâşii şi se amestecă cu ceapa.
Aluatul se împarte în două, pe o parte se pune amestecul de peşte, se acoperă cu a doua parte a aluatului, se lipeşte bine pe margini şi se transferă în tavă.
Se unge cu gălbenuş si se lasă la cuptor 45 de minute.
O reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare. Ingrediente: 300 g file de somon (crud sau afumat) 2 foi de aluat foitaj (500 g) 3 ouă + 1 ou pentru uns 1 cană cu orez 1 ceapă 1 lingurita chimen […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.