Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde
PrinteazaPlacinta cu cascaval, carne si ceapa verde din: margarină, faina, bere, carne tocata, ceapa, sare, piper, ulei, caşcaval, oua, ceapa verde.
Ingrediente:
- 200 g margarină
- 450 g făină
- 150 ml bere
- sare
Pentru umplutura I:
- 400 g carne tocată
- 150 g ceapă
- sare
- piper
- ulei
Pentru umplutura II:
- 100 g caşcaval
- 3 ouă
- 1 legătură ceapă verde
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până la omogenizare, împărţi aluatul în trei bucăţi, pe care (e întinzi în foi rotunde.
Pentru prima umplutură, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi carnea tocată, condimentezi cu sare şi piper măcinat şi înăbuşi timp de 10 minute, amestecând continuu.
Pentru a doua umplutură, fierbi ouăle, apoi le tai cubuleţe. Tai mărunt ceapa verde, razi caşcavalul, amesteci totul şi adaugi puţină sare.
Ungi o tavă rotundă cu puţin ulei, aşezi prima foaie, îi ridici puţin marginile, pui umplutura I, a doua foaie, umplutura II, apoi a treia foaie.
Cu furculiţa, faci găuri peste acestea şi introduci tava în cuptorul încins, la 180 de grade Celsius.
Placinta cu cascaval, carne si ceapa verde
Pofta buna!