Placinta Cazinou

Printeaza

 Placinta Cazinou

Ingrediente:Placinta Cazinou

  • 300 g făină
  • 250 g unt sau margarină
  • sare
  • praf de copt
  • 1,250 kg mere
  • scorţişoară
  • 150 g migdale
  • 80 g stafide
  • 200 g zahăr
  • 150 g gem de caise
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, unt, ou, sare şi vanilie. Aluatul se împarte în patru, se întinde fiecare bucată de mărimea unei farfurii, se aşază pe tăvi şi se dau la cuptor.

Merele se spală, se curăţă, se rad şi se sotează prin unt, zahăr, scorţişoară şi cu stafide.

Se umplu hiaturile, puse unul peste altul (ca un tort) şi se îndreaptă marginea cu un cuţit.

Se unge toată suprafaţa cu gem, inclusiv marginea şi se presară cu fileuri de migdale sau alune pră­jite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.