din: peste, apa, rosii, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Descoperă arta bucătăriei tradiționale cu această rețetă simplă de saramura de peste. Perfect echilibrată din punct de vedere nutrițional și încărcată cu istorie, această rețetă este un omagiu adus bucătăriei românești autentice. Fie […]
Placinta cu ceapa, branza, cascaval ras si bacon
PrinteazaPlacinta cu ceapa, branza, cascaval ras si bacon din: aluat, ceapa, branza, ou, bacon, cascaval, ulei.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat de plăcintă
- 4 cepe
- 100 g brânză telemea
- 100 g brânză de vaci proaspătă
- 2 ouă
- 150 g bacon
- 100 g caşcaval ras
- 2 finguri ulei
- 2-3 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Razi telemeaua, o amesteci cu brânza proaspătă, ouăle bătute şi cu ceapă uscată tăiată julien, apoi nivelezi umplutura.
Aşezi deasupra baconul tăiat după dorinţă.
Ungi tava cu ulei şi aşezi aluatul de plăcintă. Răstorni umplutura şi o nivelezi.
Dai plăcinta la cuptor 30 de minute, după care scoţi tava, presari caşcavalul ras şi o mai ţii la foc mic 10 minute, până ce se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte uşor. 0 serveşti decorată cu ceapă verde tăiată rondele.
Placinta cu ceapa, branza, cascaval ras si bacon
Pofta buna!
Pomelo: Beneficii, Nutriție, Contraindicatii si Retete cu Pomelo
Pomelo (cunoscut și sub numele de “pummelo”, “pomello”, “shaddock”, sau în știință, “Citrus maxima” sau “Citrus grandis”) este cel mai mare citric comestibil și strămoșul grapefruitului. Acesta este originar din Asia de Sud-Est și Malaezia, fiind cultivat în multe țări tropicale și subtropicale din întreaga lume. Istoric, […]