Placinta cu ceapa, ou si chimen
PrinteazaPlacinta cu ceapa, ou si chimen din: drojdie, lapte călduţ, făină, sare, oua, ulei de măsline, ceapa, smantana acrisoara, oua, chimen, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cub drojdie (42 g)
- 250 ml lapte călduţ
- 4 linguri făină
- 1 vârf cuţit de sare
- 2 ouă
- 5 linguri ulei de măsline
Pentru umplutură:
- 1 kg ceapă
- 4 linguri ulei de măsline
- 250 ml smântână acrişoară
- 4 ouă
- 2 linguri chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci drojdia sfărâmată cu laptele, adaugi 4 linguri de făină şi zahărul şi laşi aluatul astfel preparat să crească circa 30 de minute, acoperit cu un ştergar, între timp, amesteci făina (500 g) cu sarea, încorporezi ouăle, uleiul de măsline, apoi aluatul crescut şi frămânţi un aluat neted.
Intinzi o foaie subţire de aluat pe planşeta înfăinată şi o aşezi pe o tavă unsă cu unt, ridicând-o puţin pe margini şi de jur-împrejur.
Inţepi din loc în loc cu o furculiţă, acoperi , cu ştergarul şi laşi să dospească aproximativ o oră. Incingi cuptorul.
Cureţi ceapa, o tai felii subţiri şi o căleşti puţin în uleiul încins. Laşi puţin să se răcească şi întinzi amestecul peste aluat.
Baţi smântână cu ouăle, condimentezi cu sare, piper şi chimen şi torni amestecul peste stratul de ceapă.
Plăcinta cu ceapă o coci 45 de rninute în cuptorul încins, până ce se rumeneşte frumos.
Placinta cu ceapa, ou si chimen
Pofta buna!