Placinta cu ceapa, cimbru si mere

Printeaza

Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere.

Ingrediente:Placinta_cu_ceapa_cimbru_si_mere

  • 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm
  • 50 g de unt nesarat, plus 25 g (optional)
  • 2 cepe mari, taiate in jumatati si feliate subtire
  • o mana mica de cimbru
  • 2 mere

 

Mod de preparare:

Adu la punctul de fierbere o oală cu apă sărată şi fierbe cartofii 8 minute, cât să se frăgezească, dar să nu se fărâmiţeze. Scurge-i şi lasă-i să se usuce într-o strecurătoare mare.

Intre timp, încălzeşte untul într-o cratiţă largă. Pune în ea ceapa, cimbrul, puţină sare şi piper, apoi acoper-o şi lasă ingredientele să se soteze 8 minute, până când ceapa devine translucidă şi aurie.

Decojeşte şi feliază merele, amestecă-le cu zeama de lămâie, apoi adaugă-le lângă ceapă în cratiţa de pe care ai luat între timp capacul.

Găteşte-le 5 minute, amestecând frecvent. Adaugă cartofii, apoi lasă totul să se răcească, îndepărtează cimbrul.

Taie aproape două treimi de aluat din blocul compact, modelează-l în forma unei mingi, apoi întinde-l pe o suprafaţă acoperită cu făină, atât cât să poţi tapeta cu el o tavă adâncă de tartă, cu diametrul margini.

In tavă, aşază peste aluat straturi din amestecul de cartofi şi mere şi din brânză, cu excepţia unei linguri de brânză pusă deoparte. Presară pe alocuri restul de unt, dacă foloseşti, şi asezonează plăcinta din abundenţă.

Unge marginile aluatului cu ou. Incinge cuptorul la 190°C şi pune o tavă în el pentru a se încălzi.

Modelează restul de aluat într-o formă rotundă, apoi întinde-l cât să acoperi cu el plăcinta. Apasă una de cealaltă marginea părţii inferioare şi a celei superioare de aluat. Sigilează plăcinta apăsând cu degetul mare de jur împrejurul tăvii.

Unge plăcinta cu ou, apoi fă câteva tăieturi în ea pentru ca aburii să poată ieşi.

Aşază plăcinta în tava fierbinte din cuptor şi coace-o 1 oră, presărând restul de brânză cu 10 minute înainte de expirarea timpului, astfel încât plăcinta şi brânza să fie aurii. Serveşte-o caldă sau rece, cu varză ori sfeclă roşie murată.

Placinta cu ceapa, cimbru si mere

Placinta_cu_ceapa_cimbru_si_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.