Placinta cu ceapa si marar
PrinteazaPlacinta cu ceapa si marar
Ingrediente aluat:
- 500 g faina
- 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
- 0,5 litru apa calda
- sare dupa gust
Ingredinte umplutura:
- 2 cepe
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- 200 g ciuperci
Mod de preparare:
Placinta cu ceapa si marar: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.
Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina. Se caleste ceapa.Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile. Se toaca mararul. Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar.
Se unge o tava cu ulei. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar
umplutura.
Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei. Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.
Pofta buna!