Placinta cu ceapa, smantana si nucsoara din: unt rece, faina, oua, sare, ceapa, untură de gâscă, piper, nucsoara, smantana.
Ingrediente:
125 g unt rece
265 g făină
1 gălbenuş
sare
1 kg ceapă
2 linguri untură de gâscă
piper
nucşoară
150 g smântână
3 ouă
Mod de preparare:
Faci un aluat uniform din untul ras, 250 g făină, gălbenuşul, 2 linguri apă rece şi 1/2 linguriţă sare.
Infăşori aluatul în folie de plastic şi îl pui la frigider, pentru 60 de minute.
Cureţi ceapa şi o tai inele fine. O pui într-o oală, împreună cu puţină apă şi o înăbuşi până devine transparentă, apoi adaugi untura de gâscă şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară.
Făina rămasă o presari peste ceapă, adaugi smântână şi amesteci.
Laşi să fiarbă încet, timp de 2-3 minute, apoi dai compoziţia ia răcit. Baţi ouăle şi le adaugi peste smântână.
Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă de tartă, ridicând puţin marginea deasupra, apoi torni compoziţia de ceapă şi coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute.
Placinta cu ciuperci si ceapa din: faina, ulei, ciuperci, ceapa, marar. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 200 ml apă 50 ml ulei 1 linguriţă oţet sare Pentru umplutură: 2 kg ciuperci 2 cepe 1 legătură mărar 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Din făină, apă, ulei, oţet şi sare frămânţi un aluat. […]
Placinta cu ceapa caramelizata din: faina, unt, lapte, salote, zahar, vin, branza, parmezan, oua. Ingrediente: 400 g făină 220 g unt topit 120 ml lapte 8 salote 2 linguri cu zahăr 200 ml vin roşu 75 g parmezan 250 g brânză de capră 4 ouă 100 ml lapte sare piper măcinat unt făină pentru tapetat […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.