Placinta cu ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu ceapa din: faina, oua, ulei, apa, praf de copt, sare, ceapa, masline, cabanos, nucsoara si ulei.

Ingrediente:Placinta cu ceapa

  • 220 g faina
  • 3 oua+1 ou pentru uns
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu apa
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1/2 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 500 g ceapa
  • 50 g masline feliate
  • 2 bucati cabanos
  • nucsoara
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, bate ouăle cu uleiul şi apa. Cerne făina într-un castron împreună cu praful de copt şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi frământă aluatul până ce devine neted şi strălucitor. Acoperă-l şi lasă-lsă se odihnească zece minute.

Incinge 1-2 linguri cu ulei şi căleşte ceapa tăiată julien, fără a o carameliza. Separat, frige cabanoşii pe un grătar sau într-o tigaie (fără ulei). Când se răcoresc, taie-i feliuţe. Amestecă ceapa călită, măslinele şi feliile de cârnăciori. Pentru un plus de gust, adaugă un vârf de ţuţit de nucşoară rasă.

Aşază o foaie de aluat într-o tavă de dimensiuni mai mici, aşază umplutura şi aco­peră cu a doua foaie.Unge cu ou şi dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Placinta cu ceapa

Placinta cu ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.