Placinta cu ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu ceapa din: faina, oua, ulei, apa, praf de copt, sare, ceapa, masline, cabanos, nucsoara si ulei.
- 220 g faina
- 3 oua+1 ou pentru uns
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apa
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1/2 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 500 g ceapa
- 50 g masline feliate
- 2 bucati cabanos
- nucsoara
- ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, bate ouăle cu uleiul şi apa. Cerne făina într-un castron împreună cu praful de copt şi sarea. Amestecă cele două compoziţii şi frământă aluatul până ce devine neted şi strălucitor. Acoperă-l şi lasă-lsă se odihnească zece minute.
Incinge 1-2 linguri cu ulei şi căleşte ceapa tăiată julien, fără a o carameliza. Separat, frige cabanoşii pe un grătar sau într-o tigaie (fără ulei). Când se răcoresc, taie-i feliuţe. Amestecă ceapa călită, măslinele şi feliile de cârnăciori. Pentru un plus de gust, adaugă un vârf de ţuţit de nucşoară rasă.
Aşază o foaie de aluat într-o tavă de dimensiuni mai mici, aşază umplutura şi acoperă cu a doua foaie.Unge cu ou şi dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Placinta cu ceapa
Pofta buna!