Placinta ciobaneasca

Printeaza

Placinta ciobaneasca din: cartofi, unt, lapte, ulei de masline, varza, ceapa, usturoi, telina, boabe de porumb, cimbru, busuioc, sos iute, sare, piper, supa de legume, faina, cascaval.

Ingrediente:Placinta_ciobaneasca

  • 4 cartofi taiati sferturi
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de lapte
  • o lingura de ulei de masline
  • jumatate de varza taiata fasii
  • o ceapa tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 tulpini de telina tocate
  • o cana de boabe de porumb
  • o lingurita de cimbru
  • o lingurita de busuioc
  • 2 linguri de sos iute
  • sare si piper dupa gust
  • o cana si jumatate de supa de legume
  • o lingurita de ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • cascaval sau branza tare rase

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Zdrobiti-i şi amestecafi-i cu unt şi lapte, adăugând sare şi piper după gust. Sotati ceapa, usturoiul şi felina în ulei de măsline până încep să lase zeamă. Adăugaţi varza şi sotafi încă 5 minute.

Adăugaţi apoi condimentele, sosul iute, porumbul şi o cană din supa de legume. Dati într-un clocot. Pentru a face sosul, jncălziti ulei într-o tigaie, adăugaţi făina şi amestecaţi, turnând restul de supă. Adăugaţi la compozi­ţia de varză.

Intr-un vas de yena, întindeti straturi varza şi apoi cartofii. Presăraţi brânză rasă şi coaceti în cuptor la 1 80 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Placinta ciobaneasca

Placinta_ciobaneasca

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Hmmmmm, interesanta reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.