Placinta ciobaneasca
PrinteazaPlacinta ciobaneasca din: cartofi, unt, lapte, ulei de masline, varza, ceapa, usturoi, telina, boabe de porumb, cimbru, busuioc, sos iute, sare, piper, supa de legume, faina, cascaval.
- 4 cartofi taiati sferturi
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de lapte
- o lingura de ulei de masline
- jumatate de varza taiata fasii
- o ceapa tocata
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 2 tulpini de telina tocate
- o cana de boabe de porumb
- o lingurita de cimbru
- o lingurita de busuioc
- 2 linguri de sos iute
- sare si piper dupa gust
- o cana si jumatate de supa de legume
- o lingurita de ulei de masline
- 2 linguri de faina
- cascaval sau branza tare rase
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Zdrobiti-i şi amestecafi-i cu unt şi lapte, adăugând sare şi piper după gust. Sotati ceapa, usturoiul şi felina în ulei de măsline până încep să lase zeamă. Adăugaţi varza şi sotafi încă 5 minute.
Adăugaţi apoi condimentele, sosul iute, porumbul şi o cană din supa de legume. Dati într-un clocot. Pentru a face sosul, jncălziti ulei într-o tigaie, adăugaţi făina şi amestecaţi, turnând restul de supă. Adăugaţi la compoziţia de varză.
Intr-un vas de yena, întindeti straturi varza şi apoi cartofii. Presăraţi brânză rasă şi coaceti în cuptor la 1 80 de grade Celsius timp de 20 de minute.
Placinta ciobaneasca
Pofta buna!
Hmmmmm, interesanta reteta