Placinta ciobanului cu piure de cartofi dulci
PrinteazaPlacinta ciobanului cu piure de cartofi dulci din: linte, carne tocata, ulei, ceapa, telina, morcovi, ciuperci, cartofi, varza, smantana.
- 100 g linte roşie
- 500 g carne tocată de miel, fără grăsime
- 1 lingură cu ulei
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 2 tulpini de ţelină, tăiate mărunt
- 2 morcovi, tăiaţi mărunt
- 100 g ciuperci champignon, feliate
- 1 cub de supă de vită
- 2 linguri cu sos Worcestershire
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 85 g cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
- 200 g varză kale
- 2 linguri cu smântână
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la 190°C. Fierbe lintea timp de 10 minute, până se înmoaie, apoi scurge-o bine. Prăjeşte carnea timp de 10 minute, întorcând-o ori de câte ori este nevoie.
Scoate carnea într-o strecurătoare şi las-o câteva minute, pentru a se scurge grăsimea.
Incălzeşte uleiul, pune ceapa, ţelina, morcovii şi ciupercile şi prăjeşte-le 10 minute.
Pune carnea înapoi în tigaie, asezonează generos cu sare şi piper, apoi adaugă 400 ml apă fiartă, cubul de supă, sosul şi pasta de tomate. Acoperă şi lasă să fiarbă 15 minute.
Fierbe cartofii în apă sărată timp de 15 minute. Amestecă varza cu carnea tocată şi lintea şi transferă amestecul într-un vas termorezistent.
Scurge cartofii dulci, pune-i înapoi în cratiţă şi adaugă smântână. Pisează-i până obţii un piure pe care îl iei cu lingura şi îl pui peste carne.
Coace timp de 20 de minute, până când cartofii se rumenesc.
Pofta buna!