Placinta ciobanului cu legume si ierburi
PrinteazaPlacinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată
- 500 g piure de cartofi
- un morcov mare
- 150 g mazăre congelată
- 3 fire ţelină
- 2 cepe
- sare
- piper
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri cimbru şi rozmarin uscat
- o linguriţă ketchup
- 200 ml vin roşu
- o picătură sos picant
- 100 g unt
Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt şi se călesc în unt. Se adaugă cimbrul, rozmarinul, ketchup, sosul picant şi mazărea.
Carnea se căleşte fără grăsime, apoi se pune peste legume, se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă împreună.
Se potriveşti gustul de sare si piper, se întinde amestecul de carne cu legume în vasul de cuptor si se dă la frigider pentru o oră.
Se scoate, se întinde piureul deasupra cărnii şi se egalizează cu un cuţit.
Se lasă la cuptor 40 de minute, până ce piureul se rumeneşte frumos.
Placinta ciobanului cu legume si ierburi
Pofta buna!