Placinta ciobanului cu pui si legume

Printeaza

Placinta ciobanului cu pui si legume din: carne tocată de pui, cartofi, cascaval, usturoi, ceap, faina, ciuperci, morcovi, supa, rosii din conserva, margarina, lapte, pesmet, maghiran, sare, piper.

Placinta_ciobanului_cu_pui_si_legume

Ingrediente:

  • 900 g carne tocată de pui
  • 1 kg cartofi
  • caşcaval pentru gratinat
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 150 g ciuperci
  • 250 g morcovi
  • 200 ml supă
  • 200 g roşii din conservă
  • 50 g margarină
  • 1 ceşcuţă lapte
  • 50 g pesmet
  • maghiran
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Căleşti carnea în puţin ulei, timp de 20 de minute. Adaugi ceapa tocată, morcovii tăiaţi în cubuleţe, us­turoiul pisat, ciupercile scurse şi spălate şi continui călirea încă 10 minute.

Presari făina, o amesteci bine cu celelalte ingrediente, apoi adaugi supa de legu­me şi roşiile.

Fierbi totul la foc potrivit 10 minute, după care adaugi condimente­le.

Continui fierberea la foc potrivit, cu vasul acoperit. Din cartofi, margarină şi lapte faci un piure mai consistent.

Ungi o tavă, o tapetezi cu pesmet şi torni în ea compoziţia de car­ne.

Nivelezi stratul de carne şi pui deasupra piure ul, cât mai decorativ.

Razi caşcaval pe deasupra şi introduci tava în cuptorul încins, pentru aproximativ 30 de minute.

Placinta ciobanului cu pui si legume

Placinta_ciobanului_cu_pui_si_legume

Pofta buna!

 

 

Placinta ciobanului cu piure de cartofi dulci

Placinta ciobanului cu miel

Placinta ciobanului cu miel din: carne tocata de miel, bulion, lapte, morcov, ceapa, cartofi, unt, branza de burduf, cimbru, sare, piper, pesmet, oua. Ingrediente: 700 g carne de miel tocată (sau amestec) 500 ml bulion de roşii 50 ml lapte 1 morcov 1 ceapă 5 cartofi 1 cub unt 3 linguri ulei brânză burduf cimbru […]

Placinta_ciobanului

Placinta ciobanului – reteta irlandeza

Placinta ciobanului din: carne de vita tocata, ceapa, morcovi, cartofi, sos de rosii, ulei, supa de vita, sos Worcester, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită tocată 3 cepe mari 3 morcovi 6 cartofi 4 linguri sos de roşii concentrat 4 linguri ulei supă de vită sos Worcester 50 g unt sare piper […]

 

Placinta ciobanului cu legume si ierburi

Placinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt. Ingrediente:  600 g carne tocată  500 g piure de cartofi  un morcov mare  150 g mazăre congelată  3 fire ţelină  2 cepe  sare  piper  2 căţei usturoi  2 linguri cimbru şi rozmarin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.