Placinta ciobanului – reteta irlandeza
PrinteazaPlacinta ciobanului din: carne de vita tocata, ceapa, morcovi, cartofi, sos de rosii, ulei, supa de vita, sos Worcester, unt, sare, piper.
- 500 g carne de vită tocată
- 3 cepe mari
- 3 morcovi
- 6 cartofi
- 4 linguri sos de roşii concentrat
- 4 linguri ulei
- supă de vită
- sos Worcester
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prima dată toci ceapa bucăţi potrivite, iar morcovii îi tai în bucăţi de 1 cm. Apoi căleşti ceapa şi morcovul pe jumătate şi adaugi carnea. O prăjeşti în continuare, adăugând la sfârşit puţină supă de vită, condimentele (după gust) şi sosul de roşii.
Faci apoi un piure din cartofi fierţi bine şi îl amesteci cât e cald cu puţin unt, pentru un plus de savoare. Intr-o tavă rezistentă la căldură pui compoziţia de carne, iar cu lingura aşezi stratul de piure şi dai la gratinat în cuptor.
Serveşti plăcinta ciobanului cu o salată asortată, din legume de sezon sau cu murături pregătite pentru iarnă.
Placinta ciobanului
Pofta buna!