Placinta ciobanului – reteta irlandeza

Printeaza

Placinta ciobanului din: carne de vita tocata, ceapa, morcovi, cartofi, sos de rosii, ulei, supa de vita, sos Worcester, unt, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_ciobanului

  • 500 g carne de vită tocată
  • 3 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 6 cartofi
  • 4 linguri sos de roşii concentrat
  • 4 linguri ulei
  • supă de vită
  • sos Worcester
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prima dată toci ceapa bucăţi potrivite, iar morcovii îi tai în bucăţi de 1 cm. Apoi căleşti ceapa şi morcovul pe jumătate şi adaugi carnea. O prăjeşti în continuare, adăugând la sfârşit puţină supă de vită, condimen­tele (după gust) şi sosul de roşii.

Faci apoi un piure din cartofi fierţi bine şi îl amesteci cât e cald cu puţin unt, pentru un plus de savoare. Intr-o tavă rezisten­tă la căldură pui compoziţia de carne, iar cu lingura aşezi stra­tul de piure şi dai la gratinat în cuptor.

Serveşti plăcinta ciobanului cu o salată asortată, din legume de sezon sau cu murături pre­gătite pentru iarnă.

 

Placinta ciobanului

Placinta_ciobanului

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.