Zacusca de Ghebe – Rețeta gustoasa și Beneficii Nutriționale din: ghebe, ardei capia, rosii coapte, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Ingrediente: Ghebe proaspete: 500g Ardei capia: 4 bucăți Roșii coapte: 5 bucăți Ceapă: 3 bucăți Ulei de floarea-soarelui: 100 ml Sare, piper și condimente după gust Mod de preparare: Spălați […]
Placinta cu ciuperci, branza si seminte de susan
PrinteazaPlacinta cu ciuperci, branza si seminte de susan din: faină, margarină, oţet, apa, brânză telemea, oua, seminte de susan, ardei gras rsou, ardei gras galben, ciuperci.
Ingrediente pentru blat:
- 340 g faină
- 250 g margarină
- 100 g apă amestecată cu o lingură de oţet
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g brânză telemea
- 2 ouă
- 3 linguri seminţe de susan
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 5 ciuperci
Mod de preparare:
Ingredientele pentru blat se amestecă bine. Aluatul format se lasă la rece câteva ore – eventual de pe-o zi pe alta.
Brânza se rade şi se amestecă bine cu ouăle. Apoi se întinde o foaie groasă de aluat de doi centimetri, la dimensiunile tăvii în care se va coace. Se pune în tava unsă şi tapetată cu faină.
Peste foaie se pune un strat de brânză şi, peste aceasta, felii de ardei roşii şi galbeni şi ciupercile tăiate mărunt. La final, se presară un strat de susan şi se dă la cuptor 40 de minute.
Placinta cu ciuperci, branza si seminte de susan
Pofta buna!
Conopidă Delicioasă la Cuptor din: conopida, ulei de masline, usturoi, boia dulce, turmeric, sare, piper, branza, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă medie, spălată și tăiată în buchețele 3 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 linguriță de boia dulce 1/2 linguriță de turmeric Sare și piper după gust 50g de […]