Placinta cu ciuperci si castane

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci si castane din: ulei vegetal, morcovi, ceapa, usturoi,  rozmarin, pasta de tomate, marmite, rosii, vin alb, supa de legume, hribi, castane, cartofi, pastarnac, morcovi, telina, unt si lapte.

Ingrediente:Placinta cu ciuperci si castane

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 morcovi, tocati
  • 1/2 nap, tocat
  • 12 cepe foarte mici, curatate sau 3 mai mari (taiate felii)
  • 1 catel de usturoi, strivit
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita de Marmite
  • 1 conserva de 200 g de rosii tocate
  • 50 ml de vin alb
  • 175 ml de vin alb
  • 175 ml supa de legume
  • 500 g hribi proaspeti sau amestec de ciuperci salbatice, tocate grosier
  • 1 pachet de 200 g castane in vid, taiate jumatati

pentru topping:

  • 3 cartofi, taiati cubulete
  • 2 radacina de pastarnac, taiate cubulete
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 300 g de telina, taiata cubulete
  • 100 g unt
  • 50 ml de lapte

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă morcovul, napul şi ceapa şi se călesc 8 minute. Se toarnă usturoiul, rozmarinul, pasta de tomate şi Marmite şi se mai călesc 5 minute. Se adaugă roşiile şi vinul alb şi se râcâie ce s-a lipit de fundul tigăii.

Se toarnă în tigaie supa de legume, se adaugă ciupercile şi castanele, apoi se fierbe încet 8 minute, până ce sosul scade şi se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească uşor.

Intre timp, pentru pregătirea toppingului, se pun toate legumele într-o oală cu apă cu sare şi se se fierb 12 minute sau până devin fragede. Se scurg, apoi se lasă să se usuce 5 minute. Se strivesc grosier, împreună cu untul, laptele, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz. Se toarnă amestecul de ciuperci într-un vas termorezistent, se pune piureul de legume deasupra, apoi se dă la cuptor 30 de minute, până ce prinde o culoare aurie şi bolboroseşte. Se serveşte cu legume verzi trase în unt, după preferinţe.

Placinta cu ciuperci si castane

Placinta cu ciuperci si castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.