Placinta cu ciuperci si castane
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu ciuperci si castane din: ulei vegetal, morcovi, ceapa, usturoi, rozmarin, pasta de tomate, marmite, rosii, vin alb, supa de legume, hribi, castane, cartofi, pastarnac, morcovi, telina, unt si lapte.
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 morcovi, tocati
- 1/2 nap, tocat
- 12 cepe foarte mici, curatate sau 3 mai mari (taiate felii)
- 1 catel de usturoi, strivit
- 1 fir de rozmarin
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita de Marmite
- 1 conserva de 200 g de rosii tocate
- 50 ml de vin alb
- 175 ml de vin alb
- 175 ml supa de legume
- 500 g hribi proaspeti sau amestec de ciuperci salbatice, tocate grosier
- 1 pachet de 200 g castane in vid, taiate jumatati
pentru topping:
- 3 cartofi, taiati cubulete
- 2 radacina de pastarnac, taiate cubulete
- 2 morcovi, taiati cubulete
- 300 g de telina, taiata cubulete
- 100 g unt
- 50 ml de lapte
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă morcovul, napul şi ceapa şi se călesc 8 minute. Se toarnă usturoiul, rozmarinul, pasta de tomate şi Marmite şi se mai călesc 5 minute. Se adaugă roşiile şi vinul alb şi se râcâie ce s-a lipit de fundul tigăii.
Se toarnă în tigaie supa de legume, se adaugă ciupercile şi castanele, apoi se fierbe încet 8 minute, până ce sosul scade şi se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească uşor.
Intre timp, pentru pregătirea toppingului, se pun toate legumele într-o oală cu apă cu sare şi se se fierb 12 minute sau până devin fragede. Se scurg, apoi se lasă să se usuce 5 minute. Se strivesc grosier, împreună cu untul, laptele, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz. Se toarnă amestecul de ciuperci într-un vas termorezistent, se pune piureul de legume deasupra, apoi se dă la cuptor 30 de minute, până ce prinde o culoare aurie şi bolboroseşte. Se serveşte cu legume verzi trase în unt, după preferinţe.
Placinta cu ciuperci si castane
Pofta buna!