Placinta cu ciuperci si dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa placinta cu ciuperci si dovleac din: dovleac, ulei de masline, ciuperci, unt, praz, faina, mustar dijon, lapte, smantana dulce, aluat si ou.
- 200 g de dovleac, taiat cubulete
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g ciuperci, taiate in doua (sau in patru, daca sunt mari)
- 50 g unt
- 2 fire mici de praz, spalat si taiat in bucati mici
- 2 linguri de faina normala
- 300 ml de lapte
- 1 lingura de mustar Dijon
- 150 ml de smantana dulce
- 500 g aluat pentru foitaj
- 1 ou batut
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C/gaz 4. Se amesteca dovleacul cu o lingura de ulei si se pune pe o tava. Se da la cuptor pana se inmoaie.
Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie nonaderenta si se prajesc ciupercile, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Se topeşte untul într-o tigaie întinsă şi puţin adâncă. Se călesc bucăţile de praz 10 minute, până ce devin foarte fragede. Se presară făină pe deasupra şi se prăjeşte, amestecând câteva minute. Se adaugă treptat laptele, amestecând până se obţine o consistenţă de sos.
Se adaugă muştarul şi smântână şi se amestecă din nou. Se adaugă ciupercile şi dovleacul, apoi se amestecă bine. Se lasă deoparte.
Se răstoarnă amestecul într-un vas şi se desface aluatul astfel încât să-l acopere (se trage peste umplutură şi se încreţesc marginile).
Se unge cu oul bătut şi se face o fantă în mijloc, ca să iasă aburul.
Se coace la 190° C/ gaz 5 timp de 25-30 de minute, până când prinde o culoare aurie. Se serveşte cu mazăre sau cu alte legume verzi.
Placinta cu ciuperci si dovleac
Pofta buna!