Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei
PrinteazaO reteta de placinta cu ciuperci si ficatei din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, sare, ou, ceapa, ulei de floarea soarelui, ciuperci, ficatei de pui, marar, sare si piper.
- 325 g de făină, plus extra pentru întins aluatul
- 180ml de apă călduţă
- 50ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
- 1 praf de sare
- 1 ou, bătut, pentru finisare
pentru umplutura:
- 2 cepe, tocate
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 500g de ciuperci, tocate grosier
- 800g ficăţei de pui, tocaţi
- 2 legături de mărar, tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încing două linguri de ulei într-o. tigaie de teflon şi se prăjeşte ceapa la foc mic, până se înmoaie.
Se pune ceapa în alt vas, apoi, în aceeaşi tigaie, se prăjesc ciupercile la foc iute, într-o lingură de ulei. Se răstoarnă ciupercile peste ceapă; se prăjeşte ficatul câteva minute, în restul de ulei, până devine roz în interior.
Se combină cu ceapa, ciupercile, mărarul; se asezonează cu sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180° C. într-un bol, se amestecă făina cu apa, uleiul şi sarea.
Se frământă până se obţine un aluat omogen. Se lasă deoparte 10 minute
Se unge o formă termorezistentă cu ulei. Se întind cu sucitorul două foi de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Se tapetează vasul cu una dintre ele, se toarnă compoziţia, se udă marginile cu un pic de apă, apoi se aşază a doua foaie deasupra, presând bine pe margini.
Se înlătură excesul de aluat (din el se pot decupa frunze sau flori, pentru decor; se umezesc cu un pic de apă şi se fixează pe aluat).
Se înţeapă din loc în loc cu vârful unui cuţit, ca să iasă aburul. Se dă la cuptor 30 de minute. Se unge plăcinta cu oul bătut, apoi se mai lasă 10-15 minute la cuptor, ca să se rumenească.
Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei
Pofta buna!