Placinta cu ciuperci si sos
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si sos din: ulei, faina, lapte, oua, salvie, ciuperci, crema de branza, usturoi, mustar cu boabe.
- 75ml ulei de floarea-soarelui
- 140g de făină
- 300ml de lapte
- 2 ouă mari
- 1 mână de salvie, tocată fin
- 4 ciuperci, fiecare feliată în 4
- 200g cremă de brânză
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri de muştar cu boabe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Toarnă uleiul într-un vas de copt, de circa 20 x 30cm şi dă-l la cuptor timp de 10 minute, pentru a se încinge.
Intre timp, pune făina într-un bol mare şi fă o adâncitură în mijloc.
Bate împreună laptele şi ouăle şi toarnă acest amestec, treptat, în mijlocul făinii. Amestecă încontinuu cu telul pentru a obţine un aluat. Asezonează compoziţia şi încorporează salvia.
Scoate vasul din cuptor, toarnă cu grijă aluatul în el şi aşază deasupra feliile groase de ciuperci.
Dă mâncarea la cuptor 15-20 de minute, până când aluatul devine auriu şi si pufos, iar ciupercile se pătrund.
Intre timp, combină crema de brânză, usturoiul şi muştarul într-o crăticioară.
Incălzeşte-le la foc foarte mic, pentru a nu se tăia, asezonează sosul şi serveşte-l alături de plăcinta din cuptor.
Placinta cu ciuperci si sos
Pofta buna!