Placinta cu ciuperci si urzici

Printeaza

Placinta cu ciuperci si urzici din: foi de lacinta, urzici, ciuperci, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_urzici_si_ciuperci

  • un pachet foi de plăcintă
  • un kilogram urzici alese
  • 200 g ciuperci
  • două legături ceapă verde
  • două fire usturoi verde
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Urzicile se spală, se călesc în puţin ulei împreună cu ceapa şi usturoiul curăţate şi tocate mărunt.

Se lasă să se răcească, se condi­mentează, se amestecă împreună cu trei sferturi din ciupercile tocate călite separat şi pătrunjelul tocat mărunt.

Foile de plăcintă se împart în trei părţi, se ung fiecare cu ulei şi o parte se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

Se pune o parte din compoziţie, un rând de foi, restul de compoziţie şi foile rămase.

Deasupra se ung cu ciupercile rămase amestecate cu ulei şi puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie deasupra, iar foile sunt coapte.

 

Placinta cu ciuperci si urzici

Placinta_cu_urzici_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Placinta cu carne de pui

Placinta cu carne de pui din: carne de pui, supa de ceapa, morcovi, telina, faina, apa, aluat. Ingrediente: 1.3 kg carne de pui 250 ml supa de ceapa 1 legatura morcovi 2-3 tije telina Faina, dupa necesitate Apa, dupa necesitate 400 gr aluat     Mod de preparare: Fierbeti carnea impreuna cu morovii si telina […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.