Plăcintă (clafoutis) cu ceapă

Printeaza

Plăcintă (clafoutis) cu ceapă

Ingrediente:Plăcintă (clafoutis) cu ceapă

  • 10 cepe tocate
  • puţin ulei de măsline
  • 4 gălbenuşuri + 1 ou întreg
  • 25 cl smântână lichidă degresată
  • 250 g de brânză gruyere rasă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie antaderentă, în ulei de măsline, până când devine moale şi transpa­rentă. Evitaţi, însă, să o prăjiţi: amestecaţi încontinuu, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

Cu ajutorul unei spumiere, puneţi ceapa pe o farfurie şi tamponaţi-o cu hârtie absorbantă pentru a elimina din grăsime. Daţi deoparte. Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 170° (treapta 5/6).

Intr-un bol mare, bateţi gălbenuşurile si oul întreg, smântână lichidă şi brânza gruyere. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi ceapa. Amestecaţi bine şi turnaţi într-o formă de copt antiaderentă. Puneţi la cuptor şi lăsaţi 30-35 de minute.

Scoateţi din formă şi serviţi cald, căldjţ sau chiar rece, alături de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.