Plăcintă (clafoutis) cu ceapă
PrinteazaPlăcintă (clafoutis) cu ceapă
- 10 cepe tocate
- puţin ulei de măsline
- 4 gălbenuşuri + 1 ou întreg
- 25 cl smântână lichidă degresată
- 250 g de brânză gruyere rasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie antaderentă, în ulei de măsline, până când devine moale şi transparentă. Evitaţi, însă, să o prăjiţi: amestecaţi încontinuu, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.
Cu ajutorul unei spumiere, puneţi ceapa pe o farfurie şi tamponaţi-o cu hârtie absorbantă pentru a elimina din grăsime. Daţi deoparte. Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 170° (treapta 5/6).
Intr-un bol mare, bateţi gălbenuşurile si oul întreg, smântână lichidă şi brânza gruyere. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi ceapa. Amestecaţi bine şi turnaţi într-o formă de copt antiaderentă. Puneţi la cuptor şi lăsaţi 30-35 de minute.
Scoateţi din formă şi serviţi cald, căldjţ sau chiar rece, alături de salată verde.
Pofta buna!