Placinta (clafoutis) cu zmeura

Printeaza

Placinta (clafoutis) cu zmeura

Ingrediente:

  • 3 ouă întregi
  • 125 g de smântână degresată
  • 30 g de fructoză + puţină fructoză pentru forma de copt
  • 4 cl de rachiu de zmeură (din rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie)
  • 300 g de zmeură
  • ulei de măsline pentru forma de copt

 

Mod de preparare:

Placinta (clafoutis) cu zmeura: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Spargeţi ouăle într-un bol. Adăugaţi smântână şi fructoză.

Bateţi cu telul până când amestecul este omogen. Turnaţi rachiul de zmeură şi amestecaţi din nou.

Ungeţi cu ulei un vas termorezistent şi presăraţi pereţii cu fructoză. Puneţi zmeura pe fundul vasului şi acoperiţi cu amestecul.

Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 25 sau 30 de minute. Serviţi călduţ sau rece, eventual cu îngheţată de fructoză.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta cu zmeura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.