Placinta cu coacaze, branza si ciocolata alba
PrinteazaPlacinta cu coacaze, branza si ciocolata alba din: brânză dulce de vacă, fidea de casă, ouă, coajă rasă de lămâie, ciocolată albă, stafide, zahăr vanilat, coacăze congelate sau ce fructe doreşti, foi de plăcintă.
- 500 g brânză dulce de vacă
- 120 g fidea de casă
- 6 ouă
- 100 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 100 g ciocolată albă
- 100 g stafide
- zahăr vanilat
- 200 g coacăze congelate sau ce fructe doreşti
- 2 linguri margarina
- 1 pachet foi de plăcintă
Mod de preparare:
Fideaua o pui la fiert, o strecori, o iaşi la răcit. Gălbenuşurile frecate cu zahărul le adaugi în brânza mixată. Adaugi fideaua strecurată, coaja rasă de lămâie, ciocolata rasă şi albuşul bine bătut.
Ungi o tavă cu margarină, aşezi 6 foi de plăcintă fără să le ungi cu margarină.
Pui peste foi umplutura de brânză, în care ai adăugat şi stafidele înmuiate. Presari boabele de coacăze şi acoperi cu alte 6 foi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180°C.
După ce plăcinta s-a copt, o laşi să se răcească, apoi o pudrezi pe deasupra cu zahăr pudră.
Pofta buna!