Placinta cu coacaze
PrinteazaO reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie, oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra.
- 250 g unt moale, plus extra pentru uns
- 250 g de zahar brun
- 2 lingurite extract de vanilie
- 4 oua mari
- 100 g faina
- 250 g de faina cu agent de crestere
- 100 g de lapte batut
- 2 mere, curatate de coaja si de cotor, taiate cubulete
pentru umplutura:
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita amestec de condimente pentru strudelul de mere
- 1/4 lingurita de cuisoare macinate
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri de zahar brun
- 85 de coacaze
- 85 de stafide
- 50 g mix de coji confiate de citrice
pentru ornat:
- 85 g de zahar pudra, cernut
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- cateva cuburi de zahar, pisate grosier
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/ gaz 3. Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 20cm. Se amestecă ingredientele pentru umplutură. Se pun untul, zahărul şi vanilia într-un bol şi se bat până se obţine o cremă deschisă la culoare.
Se adaugă ouăle şi se bat, apoi se încorporează cele două tipuri de făină, laptele bătut şi merele. Se pune jumătate din aluat în formă.
Se presară umplutura, lăsând o margine de 2,5cm liberă de jur-împrejurul formei. Se pune aluatul rămas deasupra, de la margini către interior. Se coace o oră şi 25 de minute sau până ce o scobitoare înfiptă în mijloc iese curată. Se răceşte în formă.
Se amestecă zahărul pudră cu zeamă de lămâie pentru a obţine o glazură subţire. Se scoate prăjitura din formă, se stropeşte cu glazură, apoi se presară cu zahărul şi coaja de lămâie.
Placinta cu coacaze
Pofta buna!