Plăcintă condimentata cu carne de miel
PrinteazaO reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci.
Ingrediente:
aluat:
- 300 g făină
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
umplutură:
- 1 lingură de unt
- 1 chiflă veche
- 1/8 l lapte cald
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi
- 2 morcovi tăiaţi cubuleţe
- 600 g carne tocată de miel
- 5 linguri de smântână
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 linguriţă de piper
- 1/2 linguriţă de boia
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguri vin roşu dulce
suplimentar:
- 1 gălbenuş
- 50 g brânză rasă
- făină
- grăsime pentru uns forma
- 300 g ciuperci proaspete
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din făină, sare, unt şi gălbenuşuri. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se pune la rece. Se călesc morcovii, ceapa şi usturoiul în unt încins. Se adaugă şi ciupercile de la început pentru că lasă multă apă.
Se taie chifla cubuleţe şi se înmoaie în lapte. Într-un castron adânc, se amestecă bine carnea tocată de miel cu legumele călite şi răcite, chifla bine scursă şi smântâna. Se potriveşte de gust cu pătrunjel, condimente şi vin roşu.
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se împarte în două cercuri de mărimea formei de copt (rotundă, cu diametrul de 26 cm). Se pune prima foaie în forma unsă cu grăsime.
Peste foaie se aşază umplutura de carne, se nivelează şi deasupra se pune cealaltă foaie. Se unge plăcinta cu gălbenuş şi se presară brânza rasă. Se coace 45 de minute, până se rumeneşte bine.
Poftă bună!