Placinta cu conopida – Usor de Preparat
PrinteazaPlacinta cu conopida din: foi de placinta, conopida, oua, telemea de vaca, unt, ulei de floarea soarelui, smantana, pesmet si patrunjel.
- 1 pachet foi de placinta subtiri
- 500 g conopida
- 4 oua
- 200 g telemea de vaca
- 50 g unt
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml smantana
- 50 g pesmet
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se scot foile de plăcintă din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei.
Separat, se desface conopida în bucheţele cât mai mici şi se pune să fiarbă în apă cu sare, timp de aproximativ 40 de minute.
După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se răcească.
Se rade brânza, se pune într-un bol, se adaugă conopida fiartă, untul şi se zdrobeşte cu blenderul.
In pasta de conopidă se adaugă smântână, pătrunjelul tocat mărunt şi ouăle. Se formează o compoziţie destul de bine legată. Dacă este prea moale, se adaugă pesmet.
Se iau foile de plăcintă şi se ung cu uleiul călduţ. Se întind în tava unsă şi se adaugă compoziţia. Se rulează şi se aranjează în tavă.
Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă la copt 50 de minute. Se serveşte cu iaurt sau lapte bătut.
Placinta cu conopida
Pofta buna!