Placinta creata cu branza

Printeaza

Placinta creata cu branza din: foi de placinta, branza telemea, unt, oua, iaurt, lapte si piper.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza telemea
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 300 g iaurt
  • 80-100 ml lapte
  • piper

 

Mod de preparare:

Sfarama bine branza cu furculita. Adauga o jumatate de lingurita cu piper proaspat macinat si amesteca pana ce se omogenizeaza.

Searat, bate ouale intr-un bol mare, adauga treptat iaurtul si laptele, amestecand pana la omogenizare. Amesteca jumatate cu cantitatea de branza.

Asaza doua, trei foi in tava unsasi tapetata cu faina si stropeste-le cu unt topit.

Pune o parte din umplutura, dupa care acopera cu alte doua, trei foi de plaacinta. Repeta operatiunea pana cand termini toate foile.

Toarna deasupra restul de amestec de ou, iaurt, lapte. Da la cuptorul incins aproximativ 40-45 de minute.

Serveste-o calda, cu smantana alaturi, sau rece, cu un pahar de lapte batut.

 

Placinta creata cu branza

Placinta_creata_cu_branza

Pofta buna!

 

 

 

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei. Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare. Ingrediente: 300g de făină 150g de unt rece tăiat în cubulețe 200g de brânză sărată, fărâmată 2 ouă 100ml de smântână 1 linguriță de […]

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

Plăcintă cu banane coapte și nucă

Plăcintă cu banane coapte și nucă din: faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie.   Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece   Mod de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.