Placinta creata cu telemea
PrinteazaPlacinta creata cu telemea din: faina, apa, ulei, sare, telemea de oaie, cas de oaie, oua, faina, smantana.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 1 cana apa
- 6 linguri ulei
- 1 varf de cutit de sare
pentru umplutura:
- 500 g telemea proaspata de oaie
- 250 g cas de oaie
- 4 oua
pentru decor:
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 200 g iaurt gras sau smantana
Mod de preparare:
Mărunţeşti brânzeturile, le amesteci cu 4 ouă şi păstrezi umplutura la rece. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui sarea şi apa călduţă. Frămânţi aluatul şi adaugi 2 linguri ulei. Impărţi aluatul în 4 bucăţi egale. Le laşi să se odihnească 15 minute.
Pe masa de lucru presari făină şi, cu răbdare, întinzi pe rând bucăţile de aluat, sub forma unor dreptunghiuri cât mai subţiri, cu grosime de 1 mm. Ungi foaia cu 1 linguriţă ulei şi întinzi într-o margine 1/4 din umplutură, apoi rulezi şi pui ruloul într-o tavă unsă cu ulei, încreţindu-l puţin pe lungime. Procedezi la fel cu celelalte 3 foi.
Baţi ouăle cu făina şi iaurtul sau smântână. Torni peste plăcintă amestecul cu ouă şi coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, 10 minute la foc iute, apoi alte 30 la foc mediu.
Placinta creata cu telemea
Pofta buna!