Placinta creata servita cu bere sau vin alb

Printeaza

Placinta creata servita cu bere sau vin alb din: drojdie, faina, apa, sare, ulei, branza, oua, lapte.

Ingrediente:Placinta creata servita cu bere sau vin alb

Pentru aluat:

  • 1 lingură de drojdie
  • 500 g făină
  • apă caldă
  • sare
  • 3-4 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 500 g brânză frământată sau telemea dată pe râzătoare
  • 3 ouă
  • 1 cană cu lapte

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat simplu de pâine din: făină proaspăt cernută, 1 lingură cu drojdie înmuiată cu sare, apă caldă şi ulei pus câte puţin. După 1/4 oră de frământat, lăsaţi aluatul să dospească 1/4 oră şi întindeţi 4-5 foi subţiri.

Ungeţi cu ulei o tavă, puneţi prima foaie, presăraţi pe ea brânză frământată.

Strângeţi foaia ca să încapă pe jumătate de formă. întindeţi altă foaie, presăraţi brânză, strângeţi-o armonică şi aşezaţi-o în tavă. Procedaţi la fel cu foile rămase pâină când le terminaţi şi folosiţi toată brânza.

Puneţi foile unele peste altele, aşezaţi forma în cuptorul cald pentru 20 min.

Bateţi ouăle ca pentru omletă, subţiaţi cu lapte, săraţi puţin amestecul şi turnaţi pe:ste plăcintă. Când turnaţi laptele încercaţi s-o faceţi în aşa fel ca să acopere toată plăcinta. Puneţi forma în cuptor la foc moderat încă 20 min.

Tăiaţi când s-a răcit puţin, serviţi cu bere sau cu vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.