Placinta creata servita cu bere sau vin alb
PrinteazaPlacinta creata servita cu bere sau vin alb din: drojdie, faina, apa, sare, ulei, branza, oua, lapte.
Pentru aluat:
- 1 lingură de drojdie
- 500 g făină
- apă caldă
- sare
- 3-4 linguri cu ulei
Umplutura:
- 500 g brânză frământată sau telemea dată pe râzătoare
- 3 ouă
- 1 cană cu lapte
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat simplu de pâine din: făină proaspăt cernută, 1 lingură cu drojdie înmuiată cu sare, apă caldă şi ulei pus câte puţin. După 1/4 oră de frământat, lăsaţi aluatul să dospească 1/4 oră şi întindeţi 4-5 foi subţiri.
Ungeţi cu ulei o tavă, puneţi prima foaie, presăraţi pe ea brânză frământată.
Strângeţi foaia ca să încapă pe jumătate de formă. întindeţi altă foaie, presăraţi brânză, strângeţi-o armonică şi aşezaţi-o în tavă. Procedaţi la fel cu foile rămase pâină când le terminaţi şi folosiţi toată brânza.
Puneţi foile unele peste altele, aşezaţi forma în cuptorul cald pentru 20 min.
Bateţi ouăle ca pentru omletă, subţiaţi cu lapte, săraţi puţin amestecul şi turnaţi pe:ste plăcintă. Când turnaţi laptele încercaţi s-o faceţi în aşa fel ca să acopere toată plăcinta. Puneţi forma în cuptor la foc moderat încă 20 min.
Tăiaţi când s-a răcit puţin, serviţi cu bere sau cu vin alb.
Pofta buna!