Plăcintă cu cremă de alune

Printeaza

Plăcintă cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac, sare.

Ingrediente:

  • 500 g foietaj
  • 150 g alune
  • 100 g zahar tos
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu rom sau coniac
  • sare

 

Mod de preparare:

Plăcintă cu cremă de alune: Pregătiţi umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul, alunele măcinate, 2 ouă întregi, un praf de sare şi romul (sau coniacul).

Omogenizaţi amestecul. împărţiţi foietajul în 2 părţi şi puneţi prima parte în formă de aluat unsă cu unt. Aşezaţi deasupra crema de alune.

Acoperiţi cu restul foilor, bateţi oul şi turnaţi deasupra, trasaţi cu un cuţit ascuţit romburi. Puneţi forma în cuptorul încins, coaceţi 45 min la foc potrivit. Serviţi călduţă, tăiată romburi.

Pofta buna!

Campari Soda

Campari Soda: Un Clasic Italian Răcoritor și Elegant – un cocktail simplu și elegant, cunoscut pentru gustul său amar și răcoritor. Originar din Italia, acest cocktail este perfect pentru aperitive sau pentru momentele în care dorești o băutură ușoară și rafinată. Cu doar două ingrediente principale, Campari Soda este ușor de preparat și va impresiona […]

Foie Gras Sashimi

Foie Gras Sashimi  – un preparat sofisticat și rafinat, care combină luxul foie gras-ului cu eleganța sashimi-ului japonez. Această rețetă oferă o experiență culinară deosebită, perfectă pentru ocazii speciale sau cine rafinate. Foie gras-ul, cunoscut pentru textura sa cremoasă și gustul bogat, este servit crud și subtire, păstrându-și toate aromele delicate. Ingrediente: 200 g foie […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.