Placinta cu crema

Printeaza

 Placinta cu crema

Ingrediente:

  • 300 g aluat de foitaj
  • 200 g gem de caise sau de căpşuni

Ingrediente crema:1/2 l lapte, 150 g zahăr, vanilie,5 ouă,70 g făină,3 linguri rom sau coniac,20 g unt.

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas făina, laptele, vanilia, zahărul, romul, 3 gălbenu­şuri, 2 ouă şi untul.

Se bate pe plită la foc, amestecîndu-se pînă incepe să fiarbă şi apoi încorporăm şi 3 albuşuri bătute spumă în crema fierbinte, apoi se dă la rece.

Jumătate din aluat se întinde pe o tavă mai mare (neunsă) şi cu un cuţitaş se înseamnă pe suprafaţa aluatului pătrate de 5-6 cm (even­tual se fac şi cîteva înţepături în aluat să nu facă goluri).

Se dă la cuptor moderat circa 40 minute. Foaia trebuie să fie uscată. Cele două foi coapte se umplu cu crema de vanilie şi se taie.

Se poate glasa deasupra cu un strat foarte subţire de şerbet alb sau se presară zahăr pudră.

De asemenea, se poate garnisi deasupra cu geluri. Această cremă se foloseşte şi la eclere cu cremă şi alte dulciuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.