Placinta crocanta in stil grecesc
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi de placinta.
- 200g frunze de spanac
- 175g de roşii uscate la soare în ulei la borcan
- 100g de feta, bucăţele
- 2 ouă
- jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă
Mod de preparare:
Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva linguri de apă, apoi lăsaţi la fiert până se înmoaie. Răsturnaţi într-o sită, lăsaţi puţin la răcorit apoi stoarceri toată apa şi tocaţi grosier. Tocaţi mare roşiile şi aşezaţi-le într-un bol, împreună cu spanacul, brânza feta şi ouăle. Amestecaţi bine.
Desfaceri cu grijă aluatul. Acoperiţi cu câteva prosoape de bucătărie umezite, pentru a împiedica uscarea lui. Luaţi o foaie de aluat şi ungeţi-o cu puţin ulei de la roşiile uscate. Aşezaţi foaia, cu partea unsă în jos, într-o formă cu marginile rabatabile (cu diametrul de aproximativ 22 cm), lăsând marginile foii să atârne în afară.
Ungeţi cu ulei o altă foaie, şi aşezaţi-o în formă, peste prima foaie. Adăugaţi foi în formă până când obţineţi aprox. 3 straturi de aluat apoi adăugaţi umplutura. Impachetaţi deasupra marginile care atârnă afară, asigurându-vă că umplutura este acoperită în întregime. Ungeţi cu puţin ulei.
Incingeţi cuptorul la 160° C/gaz 4. Daţi plăcinta la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul se rumeneşte şi devine crocant Scoateţi plăcinta din formă, tăiaţi-o felii şi serviţi cu salată.
Placinta crocanta in stil grecesc
Pofta buna!