Placinta crocanta cu sunca
PrinteazaO reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina, branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri, sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet.
- 150 g unt
- 1-1/2 lingurita praf de copt
- 150 g faina
- 150 g branza de vaci
- 250 g sunca de Praga feliata
- 150 g branza Gouda feliata
- 250 g smantana
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
- boia
- zahar
- 75 g parmezan
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Se framanata un aluat din unt, faina, praf de copt si branza de vaci. Se face o bila de aluat si se infasoara in folie transparenta; se da la frigider circa 20 de minute.
Se taie fasii sunca si branza Gouda. Se amesteca smantana cu un ou si galbenus; se condimenteaza cu sare, piper, boia si 1 praf de zahar.
Se inglobeaza parmezanul ras. Se incinge cuptorul la 200 C. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie rotunde de aluat si se asaza intr-o forma de rot (26 cm) unsa.
Se ridica de jur-imprejur o margine inalta de circa 5 cm. Pe blat se asaza sunca si branza si se toarna deasupra compozitia de smantana.
Se coace la cuptor circa 30 de minute. Se scoate, se presara pesmet si se mai coace placinta inca circa 15 minute.
Placinta crocanta cu sunca
Pofta buna!