Placinta cu afumatura

Printeaza

Placinta cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai, faina, usturoi verde, sare si piper.

Ingrediente:Placinta_cu_afumatura

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc
  • 100 g slaninuta afumata
  • 2 linguri malai
  • 2 linguri faina
  • 2 legatura usturoi verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Tăiaţi slăninuţă şi afumătura în cubuleţe şi amestecati-le cu cartofii şi usturoiul tăiat cât mai mărunt. Adăugaţi mălaiul şi făina, sare şi piper, după gust, şi puneţi amestecul într-o tavă unsă cu ulei.

Coaceţi plăcinta la foc potrivit. La servire, adăugaţi o salată de leurdă, rucola sau alte ierburi de primăvară, stropită cu zeamă de lămâie sau oţet de mere.

Placinta cu afumatura

Placinta_cu_afumatura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.