Placinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere
PrinteazaPlacinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere din: oua, cartofi, faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praf de copt, mere, scortisoara.
- 2 ouă
- 300 g cartofi fierţi
- 360 g făină
- 120 g unt gras
- 80 g zahăr pudră
- 1 linguriţă cu coajă de lămâie
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Pentru umplutură:
- 600 g mere
- 60 g zahăr
- zeama de la o lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 linguriţă scorţişoară
- zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru decor)
Mod de preparare:
Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi untul şi celelalte ingrediente. Amesteci bine şi frămânţi un aluat omogen.
Dai aluatul la rece 30 de minute. Il împărţi în două şi întinzi tot atâtea foi. Cureţi merele şi le tai felii pentru umplutură.
Le stropeşti eu zeamă de lămâie, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara. Ungi o tavă de copt cu unt şi pui prima foaie de aluat.
Acoperi cu umplutura de mere şi pui deasupra a doua foaie. Dai la cuptorul încins, în jur de 45 de minute.
Porţionezi plăcinta după cum doreşti şi o serveşti presărată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poţi decora plăcinta cu felii subţiri de măr.
Placinta cu aluat de cartofi si umplutura de mere
Pofta buna!