Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă
PrinteazaPlăcintă cu arpacaş şi verdeaţă din: faina, apa, drojdie uscata, arpacas, branza de vaci, branza telemea, oua, fenicul, ceapa verde, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, sare, piper.
- 500 g faina
- apa
- 7 g drojdie uscata
- 100 g arpacas
- 300 g branza de vaci
- 100 g branza telemea
- 3 oua
- un fenicul
- o legatura de ceapa verde
- o lingura cu seminte de floarea soarelui
- o lingura cu semitne de dovleac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Arpacaşul se pune la înmuiat cu câteva ore înainte, se fierbe cu puţină sare şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se cerne făina, se face o gropiţă în mijloc, se presară o linguriţă cu sare şi drojdia uscată.
Se toarnă 300 ml apă călduţă, se amestecă cu o lingură până se leagă aluatul şi se frământă până rezultă un aluat omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Intr-un bol se amestecă brânza de vaci cu brânza telemea, feniculul tocat mărunt, ceapa verde tocată şi ouăle.
Seminţele de floarea-soarelui şi cele de dovleac se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se pun peste ingredientele din bol. Se adaugă arpacaşul, sare şi piper.
Se întinde aluatul într-o tavă presărată cu făină, se toarnă amestecul din bol, se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate şi se taie bucăţi. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă
Pofta buna!