Placinta cu bacon si legume
PrinteazaPlacinta cu bacon si legume din: faina, oua, unt sau margarina, sare, apa minerala, iaurt, ulei de masline, unt, dovlecei, branza de vaci, telemea de vaca, bacon afumat, marar, ceapa verde, smantana.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 2 ouă
- 200 g unt sau margarină
- un praf sare
- 2-3 linguri apă minerală sau iaurt
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 40 g unt
- 2 linguri ulei ele măsline
- 2 dovlecei
- 250 g brânză de vaci
- 50 g telemea sărată de vacă
- 6 felii bacon afumat
- o legătură mărar
- o legătură ceapă verde
- o lingură smântână
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol si se adaugă untul moale, ouăle, sarea şi iaurtul sau apa minerală. Se frământă bine până se obţine un aluat potrivit pentru a fi modelat. Se strânge ca o minge şi se înfăşoară într-o folie de plastic.
Cât timp se află aluatul la frigider, se prepară umplutura. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se căleşte 3-4 minute în unt şi ulei de măsline, cât să devină transparentă, apoi se adaugă baconul tăiat fâşiuţe subţiri.
Dovleceii se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se storc de suc şi se adaugă în tigaie împreună cu ceapa şi baconul. Se călesc şi se dau deoparte să se răcorească. Compoziţia se pune într-un bol.
După ce s-a răcit bine, se adaugă ouăle, brânza de vaci, telemeaua sărată, mărarul tocat mărunt şi smântână. Se scoate aluatul, se întinde de 2-3 ori şi se împarte. Se întinde prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt şi se toarnă umplutura. Se acoperă cu a doua foaie şi se bagă în cuptorul încins la 160°C.
Se serveşte cu iaurt sau cu smântână.
Placinta cu bacon si legume
Pofta buna!